Uppdatering

Nu ska vi se om jag kommer ihåg allt vi gjort sen i fredags... som sagt bättre uppdatering på instagram. @minfux
 
Fredags: Det blev ett pass i ridhuset på nästan 2 timmar. Massor med skritt såklart.. Bella var himla av och på. Från början var hon så himla struligt i munnen, gick och tuggade frenetiskt och kunde inte slappna av alls. Det var kaos i hjärnan på henne. Sen helt plötsligt släppte det och vi fick till en mycket trevlig trav i uppvärmningen.

Sen vände det och hon blev spänd igen. Och så höll det på hela passet i stort sett.. Galoppen funkade rätt bra, red lite övergångar mellan skritt och galopp faktiskt, som är ännu svårare än galopp till trav. Men det funkade rätt bra! Blev superglad på henne. <3 Det gäller att hon börjar vänta på mig, då funkar liksom det mesta. Det är när hon spänner sig som det blir tok, och det gör hon ju rätt ofta.
 

 
Lördags: Idag så blev det ett pass längs vägarna i alla gångarter, och idag var hon LJUVLIG! Hon var en riktig dröm. Jag jobbade vidare med fokus på att hon ska vänta, och just nu så lägger jag fokus på att hon inte får tjuv-öka. Något hon ofta gör, och något som jag lätt glömmer bort. Så nu när jag startar trav, så rider JAG takten, och inte hon. Och spänner hon sig och inte hänger med i min takt så leder ju detta till en avsaktning, och så börjar vi om i skritt. Jag fokuserar oxå mkt på skritten just nu, att den ska vara bra innan hon får trava. Hon ska ha ryggen med sig helt enkelt, för då blir ju traven oxå så bra.
 
Hon var iaf himla trevlig. Travjobbade typ hela bortavägen, med övergångar och tempoväxlingar.
 
På hemvägen så galoppjobbade vi i stort sett hela vägen, och arbetet innan med att vänta och att alltid ha med ryggen gav ett superbra resultat, för hon var kanonfin i galoppen oxå. Väntade så himla trevligt! <3
 


Söndags: Idag så kom Melina och fotade mig och E när vi red på en lägda med djupsnö. Det blev superfina bilder, och jag var så himla impad över Bella som var riktigt trevlig på lägdan. Annars blir ju hon väldigt laddad dels på lägdor, och dels när det är jobbigt så som i djupsnö eller vatten. Men hon var så himla trevlig.
 
På hemvägen hade hon dock taggat igång rejält och var inte alls speciellt trevlig, det lilla ufot. ;-)
 


Måndags: Vila

 
Dagens: Då jag är sjuk så blev det ett lugnt joggingpass, dock ett rätt långt sådant med massor av skritt då jag fick jobba med att hon skulle slappna av idag. Jag fortsatte att jobba med takten, att hon ska vänta, och att hon ska ha med ryggen innan hon får gå fram. Så har hon inte ryggen med i skritt när jag ber henne gå fram så får hon göra halt och så börjar vi om. Detta tog lite tid idag då vi red på en ny väg och hon blev väldigt tittig.
 
När det var läge la jag in trav, där hon var trevlig. (Tills hon inte var de ;-)) Nä men början och slutet av passet var mkt bra, hon var trevlig att jobba med i tempoväxlingar, och det går att använda sätet allt mer nu när jag börjat tänka på dethär sättet istället.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0