Löslongering

Idag fick det bli lite jobb från marken. Fortsatte i samma spår som förra ggn, som då var första ggn då jag löslongerade ordentligt, och introducerade galoppfattning. Men idag... idag kom fröken på att är man lös då kan man minsann skippa att lyssna på kommandon serrni! Då kan man trava i flashig travartrav från ena sidan till den andra så att morsan inte ens kommer åt en. Superbra. Så varje gång jag försökte få henne i galopp så smashade hon iväg i stor-trav till nästa kortsida. Den lille olydige damen. Från början fick jag någon fattning, och då fick hon massa beröm givetvis, men sen i höger varv så ville hon bara fatta korsgalopp, och jag ville se att hon kunde ta en ren fattning. Så jag tog longerpisken och la snöret bakpå henne i samband med fattning, och sen dess slutade hon att trava runt mig, och istället över hela banan.
 
Så efter mycket tragglande, där jag fick några vänsterfattningar, så slutade hon ta även vänster.. och bara flashade på i sin trav. Så jag gick då och hämtade longerlina istället. Började i höger varv, men nä.. ingen galopp. Bytte till vänster, och DÄR tog hon fattningarna. Äntligen! Detta är faktiskt första ggn hon på kommando tar galoppfattning från marken. Superstort framsteg. Hon tog två-tre st, och den sista så galopperade hon något varv till och med. Annars bryter hon efter 3 språng.
 
Men jag är fortf. så frustrerad över att hon inte tar höger... Jag får fortsätta traggla. Höger har ju alltid varit den svagaste, och jag behöver ju stötta henne mkt mer i det varvet när jag rider, och hjälpa henne med höger bak. Så jag hoppas det "bara" är en sån grej, att hon behöver stärkas i sig själv för att fixa höger. Så det inte är något fel på henne. Hon tog höger rätt två ggr, men jag får liksom "överraska" henne in i den. Hon tar den inte bara rakt upp och ner. Vi får göra det ifrån ett hörn liksom.
 
Tänkte fortsätta med detta jobb 1 gång i veckan. Har alltid undvikit longering, men nu känner jag att det vore bra att lära henne allt från marken oxå. Och se till att hon kan galoppera i egen balans utan att jag sitter där uppe och hjälper henne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0