Uteritt i fantastiskt väder!

Idag blev det en härlig uteritt i det underbara vädret, strålande sol och vindstilla. Ganska kallt, men jag hade overallen och var uppvärmd sen innan, så jag svettades typ hela ridturen. Från början red jag bortöver i området, och skrittade fram.. Sen började jag med övergångar till halt, och sen skritt/trav.
 
Jag har fått lite inspiration så idag så red jag lite tydligare. Om hon inte lyssnade på säte, och jag behövde ta i tygeln, så var jag konsekvent med att om jag väl tar i tygeln ska hon stanna direkt. Annars så försöker jag stanna med sätet, och så håller jag mesigt i tygeln och liksom bara håller... Så nu var jag tydlig, och hon svarade väldigt bra på detta. :-)
 
Red sedan tempoväxlingar i trav, på hemvägen. Sen red vi förbi hemmet, och hon ville ju såklart gå hem, så här blev hon väldigt lugn och lyhörd, och lite gung började komma i traven. Hon kändes riktigt trevlig! Fortsatte med tempoväxlingar och hon lyssnade såå fint!
 
Sedan skrittpausade vi innan vi fortsatte, och då blev det övergångar mellan trav och galopp, och hon kändes helt okej! Lyssnade fint och hade trevlig galopp. Det blev en hel del uppförs i detta arbete, och då får jag lite hjälp med övergångarna i och med lutningen på vägen. I varje kurva gjorde vi övergång till trav och ny fattning i det nya "varvet". Sen på slutet blev hon extremt rund och djup i formen och stretchade hela överlinjen såå bra! Hon var väldigt duktig. Lugn och fin. :-)
 
Sen skrittade vi hemöver, svettiga och nöjda.
 
Imorgon skulle vi ha ridit lektion för Gittan, med Melina och Rasmus. Men det blev inställt. Men vi ska iallafall in och rida där en sväng. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0