Dagarna två :)

Igår så hade jag tänkt träna kondition på rundbanan, men då Bella var lite varm i en hov då så blir jag ju lite nojig och vill inte kräva något med mig som belastning på henne. Så istället så fick hon jobba själv. Vi tog en promenad på 40 minuter först, innan vi gick in till paddocken där jag provade att löslongera henne för första ggn mer ordentligt. Det var väldigt kul! Från början så segade B runt och tyckte det var dö-tråkigt, och det gjorde jag med först, men när jag istället gjorde rörelserna MED henne blev det genast mer tryck i damen.
 
Detta var så roligt! Jag fick känsla över hur jag ska använda mitt kroppsspråk bättre. Vi fick faktiskt till och med galoppfattningar idag, för första ggn på kommando från backen. Coolt! ;-) Hon är rätt travsäker från marken så det har jag aldrig fått till. Men jag har inte jobbat något med det heller för att jag inte "kan". Men nu så gick det alltså om jag var lugn och konsekvent och hade tålamod. Och hon började studsa efter att hon fattat galopp och busade till det lite, haha. :-) Hon fick massa massa beröm. Så detta ska vi definitivt jobba vidare med. Sedan skrittade vi ut en sväng till innan hon fick gå ut i hagen igen.
 
 

Idag så blev det kondition på rundbanan. Först så red vi ut längs vägarna och värmde upp i skritt och trav. Bella var okej till en början, men sedan eskalerade det och hon tappade all fokus. Inget fungerade, huua. Haha. Så jag red som planerat bort till rundbanan och körde igång med galopp. Och där låg fokus på lugn, taktmässig galopp där HON ska bära sig. Alltså jag försökte jobba med att jag inte ska bli kvar i tyglarna och bromsa henne, utan jag skulle använda mitt säte till att rida takten, och med mjuka typ lösa tyglar för att hon skulle få bära sig själv. Det gick bra! Körde två varv i höger, ett varv i vänster. Och sen upprepade jag det. Så sex varv totalt. Hon var duktig! Men lika pigg på hemvägen som innan... Hon stod dock och gäspade på stallgången så trött blev hon allt även om hon inte visar det så väl.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0