Dressyr

Idag så red jag först ut på vägarna och red fram. Skrittade ett tag först såklart, och när jag tog tyglarna insåg jag att det inte skulle gå att jobba speciellt mycket i skritt, då hon vart väldigt tittig och spänd. Så jag körde igång med övergångar mellan skritt och trav, och hon var rätt trevlig där! Kände att gårdagens jobb lönat sig, för hon väntade betydligt bättre idag, även om hon såklart försökte smygöka ibland.
 
När vi red mot hemmet igen så blev hon piggare och tyckte jag var väldigt besvärlig som skulle bestämma, så då övergick jag till att jobba tempoväxlingar mellan arbetstrav och mellantrav, och där var hon riktigt fin emellanåt! Blev lite stark ibland och slutade lyssna, men la in någon ryggning och sen blev hon fin igen. På slutet lyssnade hon riktigt fint!
 
Gick sedan in i paddocken och jobbade med en övning jag tänkt ut. Skänkelvikning på medellinjen i trav, sedan galoppfattning, en 20-m volt på kortsidan och avbrott till trav i volten. Sedan skänkelvikning till medellinjen, och sen skänkelvikning tillbaka till spåret igen. Och vid nästa långsida skänkelvikning hela vägen och sedan galoppfattning m. volt igen.
 
Gjorde detta två ggr i höger varv och en gång i höger varv, nå mer behövdes inte! Hon var så duktig, lugn och bra gung, och högergaloppen var trevlig! Såklart även vänster, men den är ju alltid bäst. Särskilt glad är jag över hur fina avbrott vi fick till idag, från galopp till trav. Hon satt ihop hela vägen och tog riktigt fin och taktmässig trav efteråt. Jippi!! Det går framåt med jäntan. <3
 
Från och med imorgon är jag hästvakt åt Rasmus en vecka, så då kommer update om båda hästarna. :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0