Gårdagen + idag

Igår så tog jag mig ett pass runt vägarna på ön igen, men tyvärr var dom skrapade så nära backen att det inte gick att rulla på. SUCK! Fast jag förstår ju varför, dom är inte direkt till för att vi ryttare ska kunna konditionsträna. ;-)
 
Bella var superfin i början, jag skrittjobbade henne mycket. Tempoväxlingar, och sedan skänkelvikningar. Hon fick ett himla trevligt gung i ryggen. I like. :-) Sedan klättrade vi uppför ås-backen, och när vi kommit upp därifrån red jag lite skritt- och travövergångar. Det var tyvärr inte långa sträckor jag kunde trava, det blev långa skrittsträckor emellan övergångarna. När underlaget blivit lite bättre så red jag skritt/galopp, för att få jobba lite galoppfattningar. Avsaktningarna där var faktiskt helt okej till en början. Överlag detta pass var hon stark och på, och då skulle jag ju verkligen vilja blåsa ur henne... Så när underlaget blev bra så slutade jag försöka kontrollera henne för hon lyssnade inte ändå, så hon fick jobba i en mellantrav, och därifrån ta förhållningar, och då gick dom äntligen igenom.
 
Skrittade sedan hemöver. Inget toppenpass. Det som var bra var skrittjobbet, och några av avsaktningarna från höger galopp som annars är så dåliga, var bra.
 
 

Idag så hade jag tänkt rida bort till ängarna och jobba lite i snön. Så jag red bortöver och började jobba skritt och travövergångar, som gick väldigt bra idag! Hallelulja. Hästen hade fått tillbaka koncentrationen. Ju fler övergångar vi gjorde desto mer bad jag henne att sätta sig lite extra i övergången till trav, och hon blev riktigt fin. Började jobba lång och låg och stretcha ut ryggen.

Sen red jag in mot aldernäset och jobbade samma arbete där, fin var hon! Ängarna tyckte jag dock var för hårda under, då snön inte satt sig. Så jag vände och red hemöver, men stannade på rundbanan. Där körde jag ett varv i vänster galopp, och OJ så fin hon var!! Så himla trevlig. Rund, lyhörd.. mjuk.. Ja, jag bara älskar hennes vänstergalopp.
 
Sen kom två travhästar och körde där så då kände jag ba NEJ, jag som ville jobba vidare. Men jag red till den andra rundbanan istället, och jobbade klart där. Hon fick gå två varv i höger galopp, och hon kändes rätt fin faktiskt. Den har blivit bättre. Jag kom på mig själv att måsta rida mer på ytterhjälperna, och leda mer för inner, istället för att bli dragande i innersidan. Då blev det bättre! Sedan körde jag ett varv i vänster galopp, och sedan två varv i höger galopp. Då var fröken trött. Men det är bra, för hon behövde få arbeta ordentligt. Lite svettig blev hon iaf.. bak vid virveln och lite framför sadelgjorden.
 
Sen travade jag av henne ett varv, och där tappade hon lite takt och sprang mest, men när vi kom närmare hem så travade hon supertrevligt med gung i lång och låg form. Sen skrittade vi 10-15 min innan vi gick in i stallet. Duktig tjej idag!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0