Gårdagens (FILM) + idag

Igår for jag och Melina in till ridhuset med hästarna våra. Jag ville provrida Ordon ordentligt en gång till, och bli filmad. Bella var rätt spänd, det var tre andra hästar i ridhuset så det påverkade.. Jag red mkt sidvärts, men hon var väldigt stretig och slog en del med huvudet. Red igång med lite övergångar och serpentinbågar, volter osv. och hon var rätt så fin här, hittade en trevlig takt. Men ändå inte helt lösgjord liksom..
 
Sedan lät jag henne galoppera medan jag stod i lättsits, och då red jag lite tempoväxlingar. Där var hon fin som alltid. Tycker hon är finast i galoppen just nu, senaste tiden.. Där är hon fin oavsett.
 
Efter skrittpaus bestämde jag mig för att jobba med något enkelt och tydligt, alltså inte en massa olika vägar och förändringar, eftersom hon hade lite kaos i skallen. Så jag la mig på 20m- volten och minskade/ökade volten, och då äntligen blev hon stadig i formen och hyffsat avspänd. Sedan galopperade vi lite oxå, och hon var fin! Högergaloppen kändes bra. :-) Jiho.
 
Sen avtravning, men då hade hon taggat till igen.. Så ja.. inte helt avspänd och lösgjord just nu. Men, så kan det ju vara ibland. Sen ville hon inte komma in till mig i hagen denna dag, och det lyssnar jag ju på, men behövde verkligen provrida sadeln..
 

Idag så skrittade jag ut strax över timmen med Helene och Åke, Bellas hagkompis. Det var supermysigt! Satt barbacka och med hackamore. Bella ville inte komma i hagen idag heller, så en skrittur passade perfekt. Imorgon ska jag umgås och mysa med henne, speciellt om hon inte vill komma i hagen. Då blir det troligtvis vila från motion. Hon går inte ifrån mig många ggr per år, så när hon väl gör det så tar jag det som ett tecken på att hon känner av nånting. Så då blir det chill och vila. ;-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0