Kondition

Idag så var Bella först ut. Det blåste ute så jag hade låga förväntningar över vad hon kunde bjuda på. Jag provade rida längs vägarna och hade som reservplan att rida bort till travbanorna om hon skulle vara odräglig. Och ja, det var hon minst sagt. Från början var hon rätt lugn, och när jag travade första sträckan var hon väldigt trevlig! Sen fick hon nån knäpp i fuxhjärnan och helt plötsligt fungerade ingenting. Hon bara trippade på och var allmänt i sin egna värld, hon gick inte alls att kommunicera med. Så jag valde att vända, lät henne trava på i det tempo hon ville (vilket var rally-trav haha) en kortare sträcka, och sedan "skrittade" i hemöver. Med "skrittade" menar jag någon sorts tölt/grisepass whatever.. Det var inte skritt. Så på den nivån var det alltså. Jag hade sån frustration i kroppen att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. Men hon fick gå på lång tygel i sin trevliga påhittiga gångart medan jag andades och räknade till 10 några ggr.
 
Sedan red vi alltså förbi hemmet och vidare bort till travbanan. Där fick Bella jobba galopp, två varv i höger och ett varv i vänster. Detta upprepade vi två ggr, så sex varv totalt. Jag är väldigt nöjd med detta jobb! Från första början i galopp så var hon spänd och gick inte helt ärligt fram, men det tog inte lång tid förrän hon blev fin. Jag fokuserade på att hon skulle bära sig själv, jag skulle inte sitta och ha handbromsen i och vara som ett femte ben. Jag försökte vara mjuk och "slapp" i kontakten, medans jag med sätet valde takten (wow, värsta rimmet!). Hon var faktiskt riktigt fin i höger galopp bitvis, den blir bara bättre och bättre.
 
Däremot var hon som skjuten ur en kanon i vänstergaloppen, så den var faktist sämst idag. Men den var ju helt okej ändå, jag fick ju berätta för henne att vi skulle ta det chill och att jag bara ville ha en taktmässig, rund, lugn galopp.
 
Sedan skrittade jag av en svetttig brutta, vilket inte händer ofta.. Att hon svettas alltså. Men det var ju en del spänningar med idag så det berodde säkerligen på det. Sen var det förstås säkert lite jobbigt oxå i och med att travbanan inte är plan, den är uppför/nerför. Jag gillar den!
 


Rasmus fick idag motionera sig själv i paddocken, och det är han inte sen med att göra. Man behöver nästan bara släppa honom.. Prata lite "busigt" eller trampa med ett par små snabba steg mot honom så brassar han iväg. Så gullig kille!
 
 

Denhär killen vet hur man rör sig 👌👌

Ett filmklipp publicerat av Josefine Freéd (@minfux) Jan 23, 2017 kl. 7:22 PST


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0