Ridning av två :-)

Bella var först ut idag, och för henne hade jag planerat ett dressyrpass i paddocken, med framridning ute på vägarna. Började då alltså att skritta bortöver på en väldigt lugn häst, hon gick nästan för mesigt. Tog sedan tyglarna och märkte att hon kändes väldigt lyhörd. Joggade igång och samma där, mycket trevlig trav och lyhörd var hon. Hallelulja! Trodde jag skulle ha massa att jobba med idag. Red övergångar först, mellan skritt och trav. Hon blev lite het ibland, men då fick jag göra halt och rygga för att påminna henne om att lyssna.
 
Sedan övergick vi till tempoväxlingar i trav, och hon var kalasfin! Tänkte nästan avsluta ridturen efter detta, men så blev hon lite på G igen så jag bestämde mig för att gå in till paddocken en sväng.
 
Det var väldigt dåligt underlag, så jag travjobbade 10 minuter i paddocken. Red halva volter och hade fokus på takten. Takt takt takt. Bibehållen takt. Och Bella var faktiskt jätteduktig!
 
Sedan skrittade vi av. :-)
 
 
 

 
Rasmus fick sig en 2 timmar lång uteritt med Othilia och Åke. Vi skrittade först en längre sväng och utforskade en väg vi hittade, in i skogen, men det var kasst underlag så vi trodde vi skulle dö där ett tag. Haha. Nä då, men nästan. Så vi vände och red ut på storvägen igen. Och då joggade vi hästarna till och från, och Rasmus kändes fin när han slappnade av, vilket var när Åke var före eller bredvid Rasmus. Var han först var det värre. Men sedan funkade även det! Sedan skrittade vi igenom skogen för att komma hem. Blev en del pulsande i snö, så mycket skritt idag.
 
 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Så fina hästar! :)

2017-01-26 @ 14:55:26
URL: http://teamluffarligan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0