Uteritt

Idag hade jag lite beslutsångest över vad jag och B skulle hitta på. Efter gårdagens pass tänkte jag att hon kanske behövde ta det lite chill. Men jag beslöt mig för att rida längs vägarna iallafall. Bella var väldigt pigg och glad, så det fick bli en runda på 1,5 timme med mycket trav och galopp. Men såklart även massa skritt.
 
Det var helt underbart! Lagom temp på ca -6, solen sken och snön gnistrade. I love it!! Började jogga fram, ganska länge, och då jobbade jag med att JAG skulle styra takten med hjälp av mitt säte. Att rida lätt saktare än Bellie travar helt enkelt. För hon blir ju gärna skjuten ur en kanon och ba åh, shit ska vi trava, kul! Och så bestämmer hon takten. Men hon svarade fint på detta, men det gällde att vara konsekvent.
 
När vi travat ett tag och hon kändes redo började vi med lite galopp, och sen körde vi massvis med galoppfattningar från trav, avsaktningar till trav, och så ny galoppfattning osv. Övergångar i trav och galopp helt enkelt. Och som bekant har vi ju inte fixat detta förr, och helst inte "utmanat ödet" heller för hon har blivit så stressig i skallen och kan inte koncentrera sig sen. Men som jag skrivit nu ett tag, kanske 2 månader, så har detta börjat fungera. Och det är SÅ kul!! Och ju fler övergångar jag gjorde desto finare blev hon. Visst, hon är rätt obalanserad i själva avbrottet från galopp, men jag gör det jag kan för att rida henne in hela vägen, men just att hon är lugn i hjärnan gör ju att jag kan jobba med detta allt mer så att hon kan stärka sig.
 
Sedan skrittade vi sista 30 min hem, men hon var så himla pigg så jag hade lätt kunnat fortsätta tills sista 10-15 minutrarna hem.
 
Slingan gick från Näset, till Eriksdal, Hovid, Nacka, Pottäng, Hörningsholm och så Näset igen. Så det blev en bra sväng, den var minst 1,5 mil.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0