Hejhejhejhej

Då var det dags att uppdatera igen då. ;-) I torsdags så red jag ett dressyrpass på fröken.. Och i början var jag sådär bestämd igen, och blev så fokuserad på att hon skulle runda sig för innerskänkeln och ställa sig åt det håll jag ville, att jag tillslut undrade vad tusan jag höll på med? Det är inte sådan ridning jag förespråkar... Så jag ändrade tänket och i galoppen så fokuserade jag på en stilla hand, och en frisk galopp med sug framåt. Hon blev supertrevlig typ direkt! Lovely. Hästen går som man rider liksom. Rider man som en bajskorv så känns hästen likaså, och tvärtom.
 
Sedan arbetade jag bara med mig själv resten av ridpasset. Jag red i nedsittning hela tiden med fokus att sitta på röven, samt att ha hästen framför mig. Så fort hon blev lite springig så var det för att jag tappat röven och magmusklerna, och börjat spänna låren istället. Så jag gick all in på min sits idag. Det gick jättebra! Fick en supertrevlig häst. Jag red skänkelvikningar i travarbetet, vilket gick fint. Måste öva på att få in känslan bättre där.
 
Sedan red jag övergångar mellan trav och galopp så som dom går i LB:2an, dvs snett igenom. Bella var så himla duktig! Hon är fantastiskt ambitiös. Det gäller att man förvaltar det på rätt sätt. Tur man kan stanna upp och undra vad man håller på med ibland.. ;-) Och backa till den ridning man förespråkar.
 

Vila på midsommarafton, dvs i fredags.
 
Igår, lördag, så red jag ut en sväng efter regnet. Det var himla underbart!! Bella och jag joggade lite övergångar för det mesta, och hon var väldigt lydig och fin. Och skritten idag, bam!! Vilket gung. Såndär skritt är det sällan hon har, och speciellt på uteritt. Jösses, det ba gungade däruppe. Hon var helt loss i ryggen och så trevlig. :-)
 
Idag så får vi se vad det blir.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0