Tävling

Vart ska man börja? Denna vecka har ju Bellabus varit helt bananas, och efter ett katastrofalt dressyrpass i tisdags gjorde jag mig beredd på att stryka mig från helgens tävlingar.
 
Red bara ut ons-fre och boostade henne med härliga uteritter, och tänkte att jag chansar och åker på tävlingen, rider fram och avgör därefter om det blir start eller inte.
 
Dagen D var då här, och jag värmde henne i ca 30-40 min, och kände att nej, det har inte blivit spec. mycket bättre. Bestämde mig till 90% att stryka mig där. Med 10 minuter till start bestämde jag mig för att prova tävlingsrida i 5 minuter, och kände då att detta skulle kunna bli okej. ;-)
 
Började med LB:2. Hon var väldigt av och på, men just att jag kunde få in henne i ramen och hitta känslan bitvis gjorde att det liksom gick att fortsätta utan problem. Med tanke på hur hon blev spänd ibland, vilket ledde till lite dåliga vägar, lite sämre skritt osv så hade jag inte förväntat mig mer än kanske 61%. Men vår lägstanivå verkar ha höjts, haha. Vi landade på 67,5% och en tredje placering.
 
Sedan var det dags för LA:3, och där funderade jag på om jag skulle vara nöjd med LB:n och låta det vara så. Men nä, jag bestämde mig för att prova. Red fram lite lätt, och hittade en bra känsla innan start.
 
Det kändes rätt bra, hon var lite mer med mig i denna klass, men båda vi var trötta. Så jag hade helt klart kunnat rida bättre. Det blev ett avbrott i galoppen då hon föll isär, men annars gjorde hon allt som hon skulle. 63,5% och en fjärde placering blev det.
 
Jag är supernöjd! Detta gick verkligen långt över förväntan. Så stolt över min lilla röda tjej. <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0