Uppdatering

Alltså jösses vad dagarna går.. jag hinner inte med mig. Så jag bloggar när det finns tid och ork. ;-)
 
I lördags tävlade jag och Bellabus. Hon har ju känts väldigt ofokuserad det senaste, och jag känner att det får vara lite nog nu. Så jag red ju lite mer bestämd dagarna innan, vilket gav bra resultat. Hon kändes väldigt fin på framridningen, speciellt i galoppen. Helt underbar!!
 
Väl inne på banan (red LA:3) så kändes hon lite stretig i travdelen, men bitvis rätt fin. Sen så kom galopprogrammet och hon var en diamant. Hon var väldigt lydig och i fin balans. Jag kände att dehär kompenserar nog upp för det sämre travprogrammet. Inridningen från början kändes oxå väldigt bra, hon var bärig och rak i galoppen. Men, domaren tyckte inte om våran uppvisning. På min fina inridning (där hon tog typ 1 steg innan hon blev stilla i halten) så fick vi en 4a... En fyra?! Det ska man banne mig inte kunna få om man utför momentet, och det dessutom känns bra.. Jösses.
 
Resterande var typ 5-6or, och 6,5or.. Inte en enda 7a. Och allt var likadant rakt igenom. Ingen skillnad på det stretiga travprogrammet och det välbalanserade galopprogrammet. Så vi landade på typ 60%. Jag var så jädra less efteråt.. Jättestolt över min fina lilla häst, men så himla besviken på hur vi blev bedömda. Det var längesen jag kände så.. Men, man lär  sig vilka som är värda att rida för på tävling och inte. Som tur är så dömer de flesta rättvist tkr jag. :-)
 

I söndags vilade hon, och i måndags så red vi ut med Melina och Rasmus. En rätt kravlös uteritt på 1 timme på en väldigt taggad liten tjej som inte var alltför trevlig. ;-) ...
 

Idag så har jag ridit ut en sväng. Först travjobb på grusvägen i skogen, där jag red övergångar, skänkelvikningar osv. Jag var även väldigt nogrann med att hon ska koncentrera sig. Jag ställer henne ifrån allt som hon vill kolla på, för hon är väldigt spänd och rädd nu annars. Men när jag är konsekvent med detta kommer hon till arbete lillsnärtan.
 
Stannade sedan till på rundbanan och galoppjobbade, det blev övergångar mellan trav och galopp. Hon var superfin!! Så duktig liten puppilur. Så imponerande att hon fixade detta på en rundbana såhär, utan möjlighet att lägga volter osv. Ju fler övergångar vi red desto mer kom hon ihop sig.
 
Jag har tyckt hon känns lång och lite trött nu senaste tiden, men alltså... idag så gjorde jag som jag sagt till Melina så mkt, satte sprätt på bakbenen... Tro fan hon går och sover och blir lång när jag bara tänker lugn och avslappning. Idag så red jag aktivt och krävde kvickhet. Och hon blev ju superfin. :-) Så ja..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0