Dressyr

Idag blev det lite dressyr, ett pass på totalt 40 minuter. Då skrittade vi fram ca 10 av dom, och av likaså. Skrittade fram ute i kvarteret först, på lång tygel och bara lät henne vara. :-) Sedan tog jag tyglarna när vi började närma oss paddocken, och då började jag med lite halvhalter.
 
När vi kom in i paddocken kände jag genast att hon blev .. hon får typ prestationsångest eller något. För hon börjar spänna sig, och så går hon runt och gissar på vad vi ska göra, när vi ska svänga, osv. Hon tar väldigt mycket egna initiativ, samtidigt som hon rinner iväg.
 
Så jag la in en massa vändningar, där jag vände framdelen i hörnen. Och sedan var jag noggrann med halvhalterna, för dom gick inte igenom till en början. Dom har ju gått igenom toppen domhär dagarna när jag ridit ut, men när vi är i paddan ja då börjar hon att fjanta sig. Men tid och tålamod bara så går det. ;-) Red lite skänkelvikningar oxå. Inte så superbra flyt, men helt okej. Rider henne lite motställd undan vänster skänkel och då får jag bättre koll på högerbogen.
 
Sedan började vi trava, och jag kände direkt att hon började spänna sig och gissa vart vi skulle, om vi kanske skulle fatta galopp, osv. Så jag red bara en jäkla massa halvhalter, och bitvis började hon lugna sig. Men så började hon stressa upp sig igen, och så höll vi på en stund. Jag fick till en bra känsla i vänster varv, och avslutade sedan i höger varv tills jag fick rätt känsla. Och det sa bara klick så trillade poletten ner och hon blev såå trevlig! Loss och fin i kropp och knopp.. Och supertrevlig trav.

Jag är nöjd! Jag jobbar mycket med hennes hjärna just nu. När hjärnan lugnat sig och är i fas, så avslutar vi. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0