Dagens dressyrpass

Igår så vilade Bella så det fanns inget att skriva om.
 
Idag så har vi båda fått jobba med dressyr i ridhuset. Red i 1h och 25 minuter. Först skrittade jag henne ett tag, och bara la små halvhalter, serpentinbågar, och tänkte på en mjuk hand som bara hjälpte henne att sträva framåt med nosen. Så småningom så började jag att forma henne lite i serpentinbågarna och lät henne vinkla om bak och bära sig lite mer. Hon var lite stretig bitvis.
 
Sedan joggade jag igång henne friskt och rätt kravlöst. Serpentinbågar, volter osv. Ganska enkelt och okomplicerat. Sedan gjorde jag några galoppfattningar, men hon var lite halvstel i galoppen, och blev lite stressig  i traven efter. Men det har ju varit bra mkt värre, så detta var egentligen en peace of cake. Jag fick se till att hitta mina ytterskänklar idag, och vända henne i volterna. Då fick jag ordning på grejerna, och vi kunde fatta ny galopp igen.
 
Skrittpaus, och sedan travjobbade jag henne i massa skänkelvikningar, varvbyten, volter osv. Hon var rätt trevlig, men överlag spänd och laddad. Det räknar jag med att hon kommer vara ett tag till, i ridhuset, tills hon insett att hon inte behöver vara det. ;-) Hon har redan gjort stora framsteg så jag tänker bara ha is i magen.
 
Avslutade med att rida förvänd galopp, samt tempoväxlingar i galopp. Hon var fin! Men hon tyckte det var jobbigt. ;-) Men kämpade på kanonbra. <3
 
Sen joggade vi av en stund i trav innan vi begav oss hemåt igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0