Gårdagens dressyr

Igår så var det dags för ett dressyrpass i ridhuset igen, och jag var förberedd på att Bella skulle vara spänd osv. som hon är i detta ridhus pga tidigare hoppträningar, så idag hade jag mycket lättare att hitta samarbete för oss. Jag fick tänka om helt, och istället för att göra som jag gjort senaste tiden, att mest låta henne gå på för egen motor och använda mycket halvhalter för att få henne att vänta mer, så fick jag idag leta reda på mina ben, och ha ordentligt med is i magen.
 
Jag började skrittjobba. Det var bommar utlagda två st i varje hörn innanför fyrkanten, som passager. Så jag började skritta runt den fyrkanten, och skrittade över bommarna. Hon var redan här betydligt lugnare än senast. Sedan la jag in en halt på varje långsida. Därefter började jag jobba med framdelsvändningar i hörnen, efter att jag gått igenom bom-passagen. När detta kändes bra så gjorde vi samma sak i trav, och här fick jag verkligen ha is i magen. Hon blev ju rätt taggad, och spänd, men jag bara fokuserade på att ha en stadig sits, en stadig hand, och var noga med rakriktningen. Hon fick flytta sig likt en framdelsvändning i traven i varje hörn, vilket var jobbigt för fröken, men gav ett väldigt bra resultat. Hon blev mjukare och mjukare, och började hitta motorn bak riktigt bra. Det är viktigt att lätta av i handen och låta henne trava på framåt emellanåt, och hon gav en såå bra känsla där.
 
Sedan red jag lite galopp- och travövergångar, vilket gick bra. Hon var riktigt trevlig i galoppen faktiskt, speciellt i jämförelse med förra passet..
 
Skrittpaus innan jag satte lite mer press på henne. Valde att leka runt med skänkelvikningar, och hade bommarna som riktmärken. Bella var fin! Mer jobb att få henne att arbeta undan vänster skänkel, men tillslut funkade det också. :-)
 
Avslutade med övergångar galopp/trav där hon var riktigt fin bitvis, och där det kändes som vi börjar hitta balansen in i travövergångarna.
 
Sen avtravning lång och låg men fokus på bibehållen takt och rytm. Fin tjej! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0