Dressyr med annat tänk

Jag har ju gått och försökt lösa dehär med att Bella blir så himla framtung, och det är hon ju till och från annars oxå.. Och speciellt de två senaste somrarna. Så mest har jag kopplat det till utevistelse dygnet runt, bete, lite sömn m.m. Det har liksom rett sig själv när hösten kommit. Men nu har det fortsatt. Och att jag haft bara raka bett nu några veckor gör ju sitt oxå, för ibland får jag lägga raka bett på hyllan då hon blir som en vägg i munnen med dom. Men nu så har jag tänkt efter, googlat lite, läst på hippson m.m och fått lite tips elr ja mer påminnelser, för det är sånt jag jobbat med förr oxå, och där hittade jag att jag skulle tänka kvicka, små tygeltag och aldrig låta henne hänga sig i handen på mig. Och att det är ryttaren som ska berätta vilken kontakt man vill ha med hästen.
 
Så idag så jobbade jag vidare med detta som jag jobbat med senaste veckan, men la in att jag inte ska låta henne hänga alls.
 
Först red vi bort till stora paddocken, men den var så himla tung nu igen. Suck! Så det var bara att vända och byta till lilla paddocken som bara är tung på en långsida som jag kan undvika.
 
Men från passets början till slut så gav jag henne ingen möjlighet att hänga i mig alls. Så fort hon la sig så fick fingrarna jobba med små kvicka rörelser tills hon slutade, och när hon slutade var min hand stilla. Hon svarade supersnabbt på detta arbete! Det stora fokuset idag blev ju just detta, en lätt och trevlig kontakt mellan hennes mun och min hand, och sedan får resten komma när vi får ihop alla pusselbitar. Jag kan liksom inte kräva att allt ska sitta när jag ändrar min ridning. Jag är supernöjd! Hon var trevlig i alla gångarter, och jag kunde rida som jag önskar, och på det sättet jag kommer till IBLAND under passens gång, men det är liksom inte ihållande och befäst, alltså att jag kan rida henne helt för sätet och hon tar varenda halvhalt. Så fin liten tös! Märkte ju som sagt att annat fallerade, så som rakriktning och formning. Men som sagt en sak i taget.
 
Jag tror säkert en polett trillat ner inför nästa pass. Det ska bli spännande att se hur jag lyckas utveckla detta. :-)
 
Sen velar jag om jag tkr hon ser ut att ha tappat eller inte..? När Jossan var ut förra tisdagen konstaterade vi båda att hon var riktigt fin i kroppen.. Såå... det bord liksom inte blivit så att hon tappat sen dess liksom. Ibland tkr jag hon ser maffig ut, och ibland som en tunnis. Men fläsk det har hon, det är musklerna jag tänker på. Hm.. Det tar ett tag innan jag kan skicka in höanalys oxå. Elr ja, kanske 1 vecka då jag inväntar en till bal innan jag skickar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne "sissu"

Hej Jossan.

Har genom åren tänkt på er :-) och undrat hur det gått och blev. Så roligt att av en slump halka in på din sida och kika på alla kort och lära om er och framförallt se att ni fortfarande är ett par.
Hälsningar från förr :) Sissu från bukefalos!

Svar: Men hejsan!! Vad kul att du hör av dig :-) Du har ingen blogg eller så, instagram kanske? Vore kul att kika runt vad som händer i ditt hästliv med! :-D
Josefine Fred

2017-09-25 @ 20:54:10
Postat av: Susanne

Hahaha jadu, undrar hur många hästar senare det kan vara nu för min del.

Var det Nemo eller Wilson jag hade då eller kanske rent av Stormy?

Gå in på facebook och sök på Lundby Dillba och gå med om du vill :-)

Svar: Nemo :D eventuellt kanske att jag känner igen namnet Wilson oxå.
Okej det ska jag göra =)
Josefine Fred

2017-09-26 @ 20:07:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0