Helloooo

Dags att uppdatera läget igen. ;-)
 
Tisdags: Elin, medryttaren red. Jag var med och hade lite lektion typ halva tiden. Det blev mest skritt och lite trav, och fokus på att Elin ska hitta knapparna helt enkelt. Bella är lugn och avslappnad med henne och det är en bra början.
 
Bella fick även en ny kamrat idag, en riktigt stilig man!
 
 

 
Onsdags: En uteritt på en väldigt spänd Bellabus! Hade tänkt mig galoppjobb som i att bara ligga och rulla på, men det var bara att glömma. Hon var spänd och rädd för det mesta, men gjorde ändå ett bra jobb när vi red fram i travjobbet. Hon gick att kommunicera med. Jag fortsätter att arbeta med min sits och mina händer, att jag inte ska fastna i handbromsen, utan låta förhållningen gå från säte till Bellas rumpa. Det är ett himla jobb med det.. För hon lägger sig på fram för att slippa ta i med bak när hon blir spänd och tittig t.ex. Men det gick bra ändå.
 
Jag stannade på rakbanan och övade lite galoppfattningar, där galoppen fick bli i undertempo, där hon själv fick ansvara för att hålla igång. Och jag bara la ny fattning om hon bröt av. Tillslut blev hon väldigt lugn, avspänd och rund. Och då avslutade vi. :-)
 
 

 
Torsdags: Igår så red jag ut med Melina och hennes nya sjukt fina häst. Vi red först bort längs byvägen bort till rakbanan, men då den var så himla djup så vände vi och red till rundbanan istället. Där jobbade vi i trav och galopp. Bella låg på, men hon var finare än gårdagen. Hon var ändå resonerbar. Och jag fortsatte jobba med att inte ligga på i handen. Så det blev mycket förflyttning för hennes del, så att hon får pilla in bakbenen och vinkla om dom mer, då lättar hon även i munnen. Kom även på då att jag ridit på det raka bettet typ 1 vecka nu, och i perioder går hon ju inte att rida på raka bett för att hon lägger sig totalt i handen. Så det byttes illa kvickt när vi kom hem. ;-)
 
Men hon var som sagt helt okej, även fast hon var spänd och tittig kände jag ändå att hon bjöd och kunde rulla på i galopp t.ex. Sen la hon på en riktig tvärnit! Hahah den kom från ingenstans så Fernando for in i rumpan på na för en sekund. Jösses. Det var något himla läskigt där framme som hon såg. ;-)

Sen travade vi av och skrittade hemöver.
 
 

 
Idag: Idag så hade jag tänkt dressyr först, men då jag var helt slut efter jobbet idag i huvudet, så tänkte jag att hon skulle få vila. Men jag var så ridsugen när jag kom till stallet så vi tog ett joggingpass på byvägen. Jag fokuserade på mina händer, och det gick superbra idag. Hon svarade väldigt bra för sätet idag, och jag hade nästan ingenting i handen. Tog det tredelade sprenger-bettet. Nästan tvärtom-känsla idag, att hon släppte bettet ibland.. Hm.. Men det blev bättre efter en stunds ridning.
 
Imorgon tror jag det blir att trimma dressyr. :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0