Update

Ni ska få en update från mig nu. I fredags så red jag ett pass i ridhuset, och det gick verkligen åt skogen.. Hur jag än bar mig åt så gick det inte att kommunicera med hästen.. Hon är fortsatt spänd och tittig, och livrädd för ena delen av ridhuset. Hon kan bara inte fokusera just nu.. Vi hade två toppenpass förra veckan, men annars äre bara halvbra eller katastrof mest hela tiden nu. Så droppen rann över för mig, och nu blir det vila från ridning i ett försök att få oss mer samspelta igen. Kanske behöver hon det. Jag har ju haft henne i 10 år och vet att ibland behöver både hon och jag bara en paus.
 
Så jag har tänkt att under 2 v först och främst, bara arbeta henne från marken. Promenader, vila eller longering kommer att stå på agendan. Jag har funderat fram och tillbaka på hur jag ska göra, om det blir en veterinärkoll eller om det bara sitter i skallen på henne. Går jag tillbaka och läser, eller ja bara tänker, så vet jag ju att dehär är hur det ser ut för B. Jag har varit in otaliga ggr på kliniken i onödan för att hon varit oridbar på ett elr annat vis (ej ngn hälta elr dyligt), men det har inte hittats något. Så då har jag fått backa bandet, ta det på hennes villkor, ha kul igen, och sedan trappa upp kraven. Tills det börjar gå nedåt igen.
 
Så jag tror ju inte att det är nånting. Jag väljer därför att börja i denna ände med vila/jobb från marken och en paus helt enkelt för båda. Så ser jag vilket håll det bär åt framöver. Funderar även på att ta ut Jossan för en koll. Vi får se.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Ni kanske vill olika saker?
Hon kanske skulle passa bättre som skogsmulle och du kanske skulle ha en mer arbetsvillig häst?
Känns som du kollat redan om det är nått fel..
Bara bollar lite tankar :)

Varierar du ridningen mycket? Känns det bättre på banan efter en dag med uteritt?
Inga stress beteenden annars? Bytt stall eller så?

Har du höga krav på dig själv (och henne) som kanske blir lite för höga för er?

Mvh, Mimmi

2018-02-07 @ 15:45:41
Postat av: Anonym

Jag är inne på samma linje. Precis så blev det mellan mig och min häst när han blev till åren. Det kanske helt enkelt är så att det blivit dags att se sig om efter en ny tävlingskompis och låta den nuvarande hästen få vara lite mer skogsmulle. Man märker när tiden är inne.

2018-02-22 @ 15:11:57
Postat av: Michelle

Gud vad jag känner igen mig i det du skriver, har känt likadant förr i världen. Sedan kom jag in på relationsbaserad hästträning (de har både fb och hemsida) och det förändrade hela min syn på hästar. Gå in och kika där! Det är så värt det och man börjar förstå så mycket mer. Är relationen viktigast så sätter man alla krav och måsten åt sidan och bara har roligt med sin häst, vilken häst vill träna om det bara är krav och måsten? Det ska va roligt från båda håll! :)

2018-02-23 @ 18:10:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0