Gårdagen

Igårkväll så blev det ridhuset för fröken Bus. Det blev longering, för ovanlighetens skull.. alltså jag kan räkna på två fingrar hur många ggr jag longerat (om det inte varit hos veterinären) henne på dessa 9 år. Men idag så var jag sugen att prova. I höstas provade jag ju få in lite galopp, som alltid varit så svårt från marken för henne, men jag följde aldrig upp det. Det blev typ två pass sen blev det inge mer.
 
Så idag så fokuserade jag på lugnet, att jag ska vara lika lugn som vid ridning och vänta ut en bra  takt först innan vi går vidare. Och det gick ju väldigt bra måste jag säga. :-) Provade lite galopp, och hon tyckte jag var så konstig! Haha. Hon tog även flera egna initiativ efter det, så jag fick lugna henne mellan varje försök, men det gick rätt bra ändå. Hon försökte ta fattningen, men sen blev det egentligen inge mer. Elr jo hon for iväg i nå slags hopp, och sen sparkade hon lite mot mig i ren förvirring, haha!

Men på slutet så fick jag faktiskt galopp, och hon höll den flera varv utan problem! Jag är helt säker på att hon har en spärr i hjärnan. När denna släpper kommer det inte vara några problem alls.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0