4 veckor..

Jeeez vad längesen jag uppdaterade nu. Hur ska jag lyckas få ihop vad vi gjort denna tiden, dag för dag.. Det har iaf gått 4 veckor idag utan ridning, och jag har bestämt mig för att köra 2 veckor till med tömkörning och longering. Därefter så börjar jag att rida, men blandar dessa tre motionsformer. Så nu kör vi en intensivare period med longering/tömkörning för att få bättre kommunikation, så återgår vi till mer varierat arbete om 2 veckor.
 
19 feb Mån: Vila

20 feb Tis: Tömkörning skritt och trav, gick utmärkt

21 feb Ons: Vila

22 feb Tors: Promenad följt av longering. Fortsatt fokus på galoppen. Hon sätter fattningarna i vänster varv, blandat mellan att inte göra det, men hon förstår iallafall. Höger varv fortsatt svårt, men fick till 2-3 fattningar innan jag gav mig.

23 feb Fre: Vila

24 feb Lör: Vila

25 feb Sön: Powerwalk följt av longering. Dagens mål uppnått, att hon ska sätta fattningarna i båda varven. Så duktig tjej! Jag longerar i tre intervaller i varje varv, där vi jobbar galopp en stund, och sedan skrittvila, och sen fortsätter vi med galopp en stund osv. Och för varje ny galoppstund så förbättrar hon sig och förstår mer och mer. Så idag så satte hon galoppkommando i båda varven. Hon orkar hålla vänster galopp med typ konstant drivande från min sida. Höger håller hon bara ett par steg innan hon bryter av.
 
26 feb Mån: Powerwalk 30 min

27 feb Tis: Vila

28 feb Ons: Powerwalk följt av longering. Dagens mål idag uppnått, vilket var att hon ska dels förstå att hon ska gå på en lite större volt, och dels ville jag att hon skulle hitta lite framåtbjudning i galopp och förstå att hon ska hålla galoppen oxå, och inte bara fatta den. Det är ju inte klockrent, men hon gör framsteg genom att hålla galoppen utan konstant drivande. Hon genar gärna ibland, och då tar jag longerpisken och petar emot bogen, och då flyttar hon ut sig. Men jag vill inte ha henne på en sån liten volt egentligen, vill ha henne längst ute på spåret helst. Men det är så svårt, tips?

1 mars Tors: Promenad 30 min

2 mars Fre: Powerwalk följt av longering. Idag hade jag min E med mig, och han är inte ett dugg hästvan. Så döm om min förvåning när han står och studerar oss, och först ber att få prova longera B själv, och därefter guidar mig till en bättre position, och får helt plötsligt B att gå på en stor volt där jag blir i centrum. Så det blev ett lite längre pass idag för att hitta rätt position för både mig och B i trav, innan vi gick vidare till galopp. Bella var duktig, men det blev en del missförstånd idag och det skapar frustration hos mig, och då blir Bella lite stressig i hjärnan såklart. Men det gick över fort, och överlag gick det väldigt bra. Men det kluriga är dels att få henne hålla galopperna tills jag säger annat, och dels att få ut henne på stor volt.
 
Men vi fortsätter jobba!

Idag blir det vila eller promenad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0