Ansvar som förebild?

En sak jag kan störa mig otroligt mycket på är när så kallade storbloggare blir anklagade för att bete sig oansvarigt jämtemot sina läsare. Att de är förebilder och ska föregå med gott exempel.

Såg att Linn ifrån dressyrmupparna
fått en del anklagelser från videon när hon leder Cupido utan hjälm över en presenning och han börjat hoppa hejvilt. (Och vem vet hur det kunde ha slutat..) MEN, det är ändå hennes val. Inte ska hon behöva bära hjälm och ändra sig för hennes läsares skull? För att de inte ska ta efter henne? Det är hennes val. Lika som det är dessa läsares val att ta efter. Sen när blev det bloggarens ansvar över vad läsarna hittar på??

Samma med Kissie
, jag läser hennes blogg och jag har inget ont att säga om den människan (till skillnad från resten av sveriges befolkning), men gång på gång läser jag att hon måste tänka på vad hon skriver för att hennes läsare inte ska ta efter? Låt tjejen äta eller inte äta vad hon vill, låt henne gå på vilka dieter hon vill, låt henne göra om vad hon vill på sin kropp, det kommer aldrig bli hennes ansvar för vad andra gör för att de läst hennes blogg.

Tycker folk kan börja ta eget ansvar över vad dom gör, och inte skylla på så kallade förebilder. För alla har vi ett val.

(Och ja, det finns yngre människor som inte riktigt kan ta det ansvaret än, men det är väl då föräldrarna ska ta sitt)

Kommentarer
Postat av: Matilda

SV: Okej, det går ju alltid byta om jag känner när mamma kommer hem med det, att det är för tjockt..

2011-06-23 @ 11:25:40
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Om alla kunde ta ansvar för sig själv så vore det inte något problem, men tyvärr så tror jag inte att det kommer hända över en natt.



sv: Jag har inte råd med att hoppa över sommarjobbet för att fara till fjälls. Så i år får jag nog hoppa över det hela.

2011-06-23 @ 11:27:21
URL: http://honfrannorrland.blogspot.com
Postat av: Josäfin :>

Bra inlägg!

Vafan, bara för att hon inte hade hjälm behöver väl inte halva svergies befolkning göra likadant? Och om de gör de är det fan deras ansvar ^^ :)

2011-06-23 @ 14:39:29
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Frida

Du har helt rätt jossan!

2011-06-23 @ 14:44:33
URL: http://litenryttare.blogg.se/
Postat av: vendela

håller med helt! jag la upp en bild på facebook när jag bara sitter på min häst i 2 min utan hjälm och då kommenterar fritidsledaren på ridskolan jagär medlem i att jag borde se mig själv som en förebild och att småbarnen kan ta efter och det kan gå illa osv osv... bla bla bla....



men speciellt det där med storbloggarna! asså som linn ohlsson och sofia genne på teamsl som red utan hjälm på några bilder och jävlar vilket liv det blev liksom! man får väl göra som man vill liksom? :S

2011-06-23 @ 19:16:17
URL: http://vendelawending.devote.se
Postat av: Anonym

Du har helt rätt, det är var och ens ansvar. När det gäller minderåriga är det FÖRÄLDRARNA som ska sätta ned foten och sluta vara så mesiga. Annars tycker jag det är super med stall och anläggningar där man infört ridförbud utan hjälm tex - då har ungarna inget val, inte ens dem med mesföräldrar :P

2011-06-24 @ 18:45:59
Postat av: Tova

Man får göra som man vill.



Och vill man se ut som en bimbo (Kissie) så får hon väl göra det. Jag är mogen nog att INTE ta efter. Vill inte bli så ful :)

2011-06-25 @ 15:09:52
URL: http://kazince.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0