Att visa Hicksteads död i tv

Såg på facebook i "Hästsport i Media"-gruppen att det pågår en HET debatt ang. att dom visar hästens död i tv/svt-play/youtube.

Själv ser jag inget fel alls i det. Folk är nyfikna och folk kommer vilja veta vad som hänt, och inte bara genom att läsa det från en text eller höra det på nyheterna. Att se vad som hände skapar mer förståelse och medlidande och man får en insikt på hur snabbt det verkligen kan gå. Det är ingen som är respektlös mot Eric genom att visa/kolla på detta, utan jag tror nog vi alla hästmänniskor sörjer med honom och stöttar honom på vårat egna sätt.

Någon jämförde det med
att visa när en människa dör. Men jag tycker inte ens det är jämförbart. En människa har troligen familj, släkt och vänner som tittar och som berörs. En häst har sin ägare. Och det är som sagt en häst, dom tänker inte som vi.

Vad tycker ni? Är det fel att visa när Hickstead dör, på nätet?

Kommentarer
Postat av: lina holmbom

Jag tycker inte det är fel, hästar/ djur dör och det är bra att folk ser det. Sen så led inte den här hästen något han var död innan han slog i backen. Att han sparkade med benen är pga spasmer i musklerna efter han dött. Att hästar dör av hjärtmuskel-inflammation El liknande är ganska vanligt speciellt inom travet och galoppen.Och precis som med människor så kan hästar/djur få hjärtstopp precis när som helst. Dock synd på en riktigt grym häst!

2011-11-07 @ 14:06:18
URL: http://blog.skrotpilot.se
Postat av: Bettan

Jag tycker inte att det är fel att visa. Det ökar snarare medkänslan med Eric och de närmast drabbade.

Sen att ryttarna höll en tyst minut och valde att inte fortsätta tävlingen mottogs ju med stående ovationer. DET var också viktigt att visa i tv. Hoppning på den här nivån INTE bara handlar om pengar, det finns själ och hjärta i sporten också.



En annan sak är ju att nyhetssändningarna rapporterar med bildsekvenser om mycket tragiska händelser världen över:om krig, svält, mord etc etc så varför skulle det inte rapporteras om Hickstead´s död?



Så tycker jag i alla fall.



Kram.



2011-11-07 @ 14:10:39
URL: http://bettanshast.blogg.se/
Postat av: Linn

Tycker inte att det är fel, håller med ang det du skrivit! Hade jag läst om händelsen tror jag inte att jag blivit lika illa berörd som jag blev av att se klippet. Det skall inte lullas för mycket, det är viktigt att vi ser det dåliga också - för tyvärr ser ju världen ut så.

2011-11-07 @ 14:13:32
Postat av: vendela

Jag tycker att det är ganska respektlöst men samtidigt, jag tycker ändå att de kunde lägga upp det eftersom som du sa vill jag och sägert många andra ändå se för att få veta precis vad som hände utan att det ska uppstå 'rykten' om vad som hände eftersom det inte finns 'bevis' eller hur man ska säga. Sen det med att få medlidande för hickstead och eric.

2011-11-07 @ 14:40:34
URL: http://vendelawending.blogg.se/
Postat av: Caroline

Håller med dig!

2011-11-07 @ 14:42:45
URL: http://myvilbur.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller med dig fullt ut!



2011-11-07 @ 15:03:38
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Jag är ju en sån där blödig en så jag grinade rätt duktigt när jag såg klippet.Men jag tycker ändå inte det är fel att visa.Folk måste samtidigt kan jag tycka ha någon form av verklighetsförankring.Vi ska alla den vägen vandra tids nog .Och döden är en naturlig del av våran tid här både för människor och djur.Och sen tycker jag som någon annan att det är bra att det visas för annars är risken rätt stor att det blir en massa rycktes spridning som ingen i slutändan har nytta av.Jag har själv sett både människor och djur dö och det gör ont det gör det .men man får lov att acceptera som jag tidigare skrev det oundvikliga faktum att vi alla den vägen ska gå.Att skydda genom att inte visa tror jag inte ett dugg på.Mina tankar kring denna händelse går oavkortat till teamet runt Hickstread och till deras sorg och stora förlust.

mvh/Q

2011-11-07 @ 15:06:57
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: malin

alltså, ja tycker inte att de är helt tokigt att de visades, men de är ju inte direkt så att jag skulle filma när min häst kommer avlivas och lägga ut på nätet.

2011-11-07 @ 15:23:41
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Ida - Jinx

Håller med dig där! Man vill ju se vad som hände och inte bara läsa... och sen så förstår nog alla hästmänniskor att det Eric nu får gå igenom är bland det värsta som finns..

2011-11-07 @ 16:12:47
URL: http://jinxxiz.blogg.se/
Postat av: Erika

Men vad jag fattat de som var de ju direktsändning ?

Hum, vet inte vad jag tycker .. men nae tror inte jag tycker de var fel.

2011-11-07 @ 16:15:58
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Ingela

Håller med både dig och Bettan. Att visa krig, mord och svält i tv är ok - men inte när en häst faller ihop? Jag tycker det är viktigt att lyfta fram det. Ja folk är nyfikna, är det inte bättre då att få det svart på vitt. Jag blev väldigt illa berörd när jag såg det och jag kan inte ens föreställa mig hur det känns för Eric som precis har hoppat en bana och är på väg ut när hästen segnar ner. Att han dessutom håller undan tyglarna från Hicksteads ben skär bara ännu mer i hjärtat. Det är en hemskt händelse men ridsporten är inte bara gul och gröna skogar. Man är aldrig ensam utan har en tyst partner att se till också.

2011-11-07 @ 16:52:43
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/
Postat av: Anna

Tycker det är ok, man visar så mycket annat hemskt också..

2011-11-07 @ 17:14:55
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hemskt detdär med Hickstead! Jäkla snopen känsla man lär få..



Fin Fuxfröken du har! Har också en fuxfröken! Dock inte lika duktig på att se till att fota som du är. Men det ser ut som att du gjort ett riktigt bra jobb!

Får man fråga var du bor?=)

2011-11-07 @ 17:30:37
URL: http://sandrasn.blogg.se/
Postat av: vendela

sv; ja eric också, också men mest mot hickstead

2011-11-07 @ 18:56:21
URL: http://vendelawending.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Håller med dig till 100 % !

2011-11-07 @ 18:59:23
Postat av: Lamia - Hästblogg

Sv: Taack! :)

2011-11-07 @ 19:35:49
URL: http://lamiamichelle.se
Postat av: Linda

Att jämföra dödsfall mellan häst och människa var det dummaste jag hört, totalt.



Det var verkligen tråkigt att hästen dog, tragiskt och det skär ju i hjärtat att se det på filmen men att visa den för folket tycker jag inte är fel.

2011-11-07 @ 20:05:39
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Håller med dig till pungt och pricka!



Vill även påstå att den nya headern du har är grymt snygg! :)

2011-11-07 @ 21:33:03
URL: http://dearyou.bloggplatsen.se
Postat av: Mikaela

Håller med dig! Klart att folk är nyfikna och vill se, men ändå så har man ju respekt. Särskillt när det sades att han var en utav världens bästa hästar, då vill nog folk se oavsett.

2011-11-07 @ 22:43:55
URL: http://mikaelaljungberg.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag tycker de inte borde visat det IGEN direkt efteråt i slow motion..

2011-11-07 @ 23:40:36
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Amanda

Alltså så här är det... Hickstead var en elitidrottare och händer det dom något så vill resten av världen veta. Och jag kan anse att det kan vara bra att se verkligeheten. det var jätte hemskt att se, men han var död redan i fallet! Och sen visst var det känsligt, men det var ändå inte det värsta man kan se.

Det ligger filmer ute på misshandel och slakt också, det däremot tycker jag att vi kan klara oss utan. Det ska inte förekomma misshandel men jag är inte emot slakt, men det kan vara ganska onödigt att visa.



Jag tror faktiskt att ryttarna är beredd på att om det händer dom något när dom är ute med sina hästar, så kommer det att visas. Dom är faktiskt elitidrottare...

2011-11-08 @ 10:11:25
URL: http://passionpellini.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0