LÄSVÄRT!!

Hittade detta inlägg hos kloka Q. Hon lyckas alltid få ner allt så bra!! Hon får fram det jag försöker få fram här.

Ren och skär logik ang. skarpa bett:


"varför kopplar inte folk logiken att om man betslar upp åstakommer man hästen mer tryck i dess mun.För hästens skull blir inte känslan mindre för att ryttaren behöver dra mindre i tyglarna. Det är liksom det som är hela grejen och varför det heter att man betslar upp till skarpare bett. Det heter SKAPARE av en anledning.Varför går det folk förbi? För vad i hela i hela grejen är det som gör att hästen känns behagligare att rida?Jo för den säger inte ifrån som den gjorde på det mildare bettet.

Och ännu "roligare" blir det när man kopplar detta med att ryttaren säger att hästen trivs på det uppbetslade valet.Vadå trivs? hur vet man det? För att den inte protesterar? och är "snäll"  

Jag blir så TRÖTT på mänskligheten i bland.SÅ TRÖTT!

Alltid genvägar..Allt ska gå fort och det får inte bli jobbigt ,och helst ska man inget eget ansvar ta.Utan putta över ansvaret på hästen bara."


Kommentarer
Postat av: Sandra

Klokt skrivet! Jag är dock inte emot skarpare bett i alla avseenden, det beror helt på av hur användningen av det är. Men många gör ju som det framgår i texten, byter till ett skarpt bett och sen hux flux går hästen "såååå fint".



Så jag tycker absolut man ska tänka till både en och två gånger innan man betslar upp!

2011-11-12 @ 10:21:32
URL: http://slizer.blogg.se/
Postat av: Beatrice

så himla rätt alltså!!

2011-11-12 @ 10:24:00
URL: http://beatricenordin.blogg.se/
Postat av: Camilla

Folk saknar empati för hästen, de kan inte sätta sig in i hästens situation och inse att hästen får ont.

2011-11-12 @ 11:05:04
URL: http://parellikusken.blogg.se/
Postat av: Paulina

Sv: TACK! :)

2011-11-12 @ 11:47:46
URL: http://fotopaulina.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

sv:nämen OJ?! haha..Jag vette tusan vad jag fick det där i från i går .Det bara ramlade ner efter att jag blivit så enormt frustrerad över anledningarna folk ger till att betsla upp.Och jag skruvad upp mig så totalt att jag gick runt och svor här hemma asg.

mvh/Q

2011-11-12 @ 12:28:25
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: sandra

aw tack! :)

hur är allt med dig?

2011-11-12 @ 12:56:14
URL: http://sandrasusanne.blogg.se/
Postat av: Carro

Sv: Va kul att du gillade bloggen :D

2011-11-12 @ 13:02:30
URL: http://baraacarro.blogg.se/
Postat av: ylva

sant, men en häst kan faktiskt gå bättre på ett skarpare bett, om man som ryttare klarar av att rida med det...

2011-11-12 @ 13:53:08
URL: http://ponnyflickornas.blogg.se/
Postat av: Annelie

Tänker inte ge nått längre utlägg då vi haft denna diskusion förr... ;) Tycker som alltid att det är delvis rätt. Men tycker i vissa fall inte att folk äger rätt att yttra sig om hurvida andra hästar funkar eller inte funkar på starka bett om man inte själv ridit hästen och fått sig en uppfattning... :)

2011-11-12 @ 19:38:03
URL: http://riderdressyr.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

sv:Tack igen då =)) Jag har under åren som gått ridit i snitt någonstans mellan 150-200 olika hästar och ingen av dem har varit omöjliga att betsla ner.och då är ändå jag en högst medioker ryttare egentligen helt utan talang haha.. och knas är ju ett tydligt exempel som sagt..Pansarvagnen som i dagsläget rids helt utan utrustning. Kan jag få den stollen att funka utan utrustning helt och hållet , kan vem som helst betsla ner.Allt handlar om vilken inställning man har och vilken tid man villig lägga ner.

mvh/Q

2011-11-12 @ 19:53:24
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Caroline

Håller med Annelie (riderdressyr.blogg.se) i detta. Tycker det är fel att uttala sig om att ALLA hästar är likadana för det är dom inte. Ta detta hur ni vill men ser hellre att folk rider på ett skarpare bett och är mjuk och följsam i handen än att man sitter och sliter på ett tvådelat ;) det ser man ALLT för ofta däremot. Folk som dock sliter hästen i munnen på ett skarpare bett är dum i huvudet och borde skjutas. Som sagt, allt blir vad man gör det till och så länge hästen är nöjd och tycker det är roligt så spelar det INGEN j*vla roll.



Less på folk som tror att dom vet allt. Och hur ALLA hästar funkar, idioti enligt mig. Även om man ridit "200" hästar, så blir man aldrig fullärd.

2011-11-13 @ 01:04:55
URL: http://myvilbur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0