Provocerad?

Är medlem i några ridtravargrupper på diverse sidor. Tycker det är kul att hitta nya bloggar som handlar om ridtravare osv. Men en sak som ofta dyker upp där, är att människor blir så extremt provocerade av att folk inte vill ha travare.

Det läggs upp annonsbilder där folk skrivit "OBS! Ej travare" eller "Travare ej intressant" osv. där de skriver att de blir förbannade och att travare minsann är lika bra som en annan häst osv. Och att dessa annonsörer har fördomar mot travarna. Men varför blir man så otroligt provocerad, och varför skulle det handla om fördomar?

Jag själv, faller inte i första
taget för te.x araber, shire, kallblodshästar, tunga hästar osv. Inte blir väl ägare till dessa raser provocerade för att dom inte faller mig i smaken? Alla är vi ju olika och faller för olika raser, även om det såklart är individen som har sista ordet.

Jag tycker det är fullt förståeligt
att folk inte väljer just travare, de är ju inte ens avlade för ridning. Det är fullkomligt fattbart att man hellre väljer en häst avlad för de ändamål man vill syssla med. Det är fullkomligt förståeligt att inte vilja slita av sig håret och kämpa tills man stupar för att få en häst dit man vill ridmässigt, och som ändå inte ens kommer ha ett steg som är jämförbart med den nivå man vill syssla med.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Håller med dig fullständigt. Jag är en person som ÄLSKAR tunga hästar som ardenner :) har du några fördomar mot mig nu? ;))

2012-05-25 @ 10:48:08
URL: http://ridtravartjejen.blogg.se/
Postat av: Anna

Håller med fullständigt!!! Jag köpte min fd travhäst pga av att jag fastnade för hästen INTE rasen och var villig att lägga ner den tid som krävdes för att få honom ridbar. För mig hade det inte spelat någon roll vilken ras han hade varit...jag hade köpt honom ändå:) Vi fastnar alla för olika hästraser och typer av hästar. Hur normalt som helst i mina ögon!! Huvudsaken är att man är nöjd med SIN EGEN HÄST:D Jag bryr mig inte om vad andra tycker om min häst eller vad de tycker om "travare"...



Mvh Anna & Tabasco:)

2012-05-25 @ 11:35:14
URL: http://www.anaby.bloggplatsen.se
Postat av: Maja

Just det har jag också funderat på. Håller med dig fullt ut!

2012-05-25 @ 12:06:46
URL: http://felfri.net
Postat av: Sandra Awsome olausson

Håller med. Jag blir inte provocerad av att läsa annonser där folk inte söker travare på samma sätt som om jag skulle skriva skriva "ej shettis" eller "ej häst över 170". Jag tycker travare är fantastiska men det kanske inte är en häst för alla. Jag själv skulle aldrig köpa en islandahäst av de skälen att det är en ras som inte passar mig helt enkelt. Det viktiga att rätt häst kommer till rätt människor och att de trivs tillsammans!

2012-05-25 @ 13:09:38
URL: http://sandraawsomeolausson.blogg.se/
Postat av: Anna-frågestund!

Håller med! förstår inte hur folk tänker iblnad

2012-05-25 @ 15:44:58
URL: http://annashastliv.blogg.se/
Postat av: therese :)

SV: Taack :D:D

2012-05-25 @ 17:25:55
URL: http://wwhispering.blogg.se/
Postat av: Anni

Som vanligt så är du ett geni! Kunde inte ha sagt det bättre själv :))

2012-05-25 @ 17:48:41
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: felicia - fotokobran

delta sweeties! :D

http://fotokobran.se/2012/may/delta-sweeties-1.html#comment

2012-05-25 @ 19:07:41
URL: http://fotokobran.se
Postat av: Sandra

Så sant! Jag har funderat på det jag med. Det är ju ungefär samma sak som om jag skulle bli provocerad om nån skulle säga att "Jag vill inte ha en ford, jag vill ha en volvo." Det finns liksom inget att ta illa upp över? xD

2012-05-25 @ 20:08:59
URL: http://slizer.blogg.se/
Postat av: Dressyrteamet

Min erfarenhet av travarna är att det kanske är lite extra slit första året men sedan är dom så otroligt lättlärda så framsteg efter framsteg rullar på då dom är så otroligt arbetsvilliga.

2012-05-25 @ 21:54:03
URL: http://dressyrteamet.se
Postat av: Emma

Sv.Åh, vad glad jag blir!!! :D Men då får du hemskt gärna boka den 9e, jag ska typ hoppa de två första klasserna, så det blir tidigt. ;)

2012-05-25 @ 23:13:45
URL: http://www.stallpäärni.se
Postat av: FRIDA ELMLUND

SV; Tack så mycket! :)



Skönt att du har den inställningen, många som har travare är ju som du säger väldigt negativa mot de som väljer att inte ha just travare...

2012-05-25 @ 23:36:08
URL: http://fridaelmlund.blogg.se/
Postat av: Linda

Hehe jag tycker alla raser har fördomar.



Jag hade aldrig i livet skaffat mig en travare och det kommer jag aldrig aldrig att göra heller, Bitter gör jag mig aldrig av med, never ever, men kommer aldrig skaffa mig en till travhäst. Inte ett halvblod heller, eller shire eller fullblod. Jag JAG har hittat RÄTT RAS för MIG så varför skaffa annat?



Men du ville visst ha en till travare om du skulle söka ny häst :)? Minns jag frågade dig en gång om det. Måste fråga just varför :)? Kul att höra.

2012-05-25 @ 23:58:56
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Håller fullständigt med dig! Travare är inga lätta hästar i ridningen (inte alltid i alla fall) ingen bra nybörjar häst o.s.v så jag är fullt förstådd med att man inte vill ha en travare. Söker man t.ex. medryttarhäst och vill ha en trygg häst med bra exteriör att utvecklas ihop med så kanske inte travaren är bra. Det handlar om blod svett och tårar ifall man ska rida till och utvecklas med en travare. Det är inte i alla fall så men det har det varit för mig och många andra också. Man kan ju om man vill och har rätt ork och gnista.

2012-05-26 @ 09:18:33
URL: http://www.zkold.devote.se/
Postat av: Anonym

Man borde dock tänka på att man måste jobba med många halvblod, araber osv också, inte bara travare :p

2012-05-26 @ 13:27:17
Postat av: Malin

bra skrivet. varje häst har sin egen personlighet MEN man ska ju ändå själv få välja vad för ras man är intresserad av.

2012-05-27 @ 22:08:53
URL: http://systrarnawester.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0